10 obiceiuri neașteptate care sunt de fapt bune pentru sănătatea noastră

601
Loading...

Atipirea o ora in plus pe canapea, sa joci jocuri video sau mestecarea unei gume este potrivit părinților stricți, nesănătoasă și iresponsabilă. Ei bine, asta spun ei. Se pare că aceste activități “distructive” au efecte pozitive asupra stării noastre, a creierului și a sănătății mintale. Cel mai important lucru de reținut este că totul este bun în mod moderat. Dați-le o încercare, nu va trebui să așteptați mult pentru rezultate interesante.

Incercam sa privim lumea dintr-o altă perspectivă, de aceea am hotărât să distrugem câteva mituri bine cunoscute pentru dvs. Să începem!

1. Guma de mestecat: reduce nivelul de stres si imbunatateste memoria

Loading...

Se pare că guma de mestecat în timp ce citim are o mulțime de efecte pozitive asupra corpului nostru. Printre acestea se îmbunătățește memoria, atenția, vigilența și luarea deciziilor.

Studiile arată că persoanele care mestecau guma în timpul testelor au efectuat cu 24% mai bine testele de memorie pe termen scurt și cu 36% mai bune la testele de memorie pe termen lung. Un alt studiu a demonstrat că guma de mestecat scade și senzația de stres, deoarece reduce nivelul hormonului cortizol, care joacă un rol în dezvoltarea reacțiilor de stres.

Citește și:  5 obiceiuri ale oamenilor cu adevarat fericiti. Ce au descoperit cercetatorii

2. Jocurile video: vă îmbunătățesc abilitatea de a învăța și de a lua decizii

Jocurile video cu acțiune rapidă, cu imagini periferice și evenimente care apar în sus, îi ajută pe oameni să preia datele senzoriale și să le transforme în luarea corectă a deciziilor și reacții îmbunătățite, după cum demonstrează studiul. Mai mult decât atât, jocurile video rapide în timp real în strategia noastră sporesc capacitatea creierului nostru și abilitatea noastră de a învăța. Acest truc funcționează doar cu jocuri de acțiune rapidă.

3. Înjurături: reduce stresul și crește toleranța la durere

Majoritatea oamenilor probabil vor fi de acord că înjuratul este doar un obicei prost de care trebuie să scapi. Cu toate acestea, diferite studii au arătat că înjuratul poate reduce stresul și poate ajuta la eliminarea frustrării. În plus, poate crește toleranța la durere, conform unui studiu realizat de către Școala de Psihologie a Universității Keele. Este o eliberare emoțională, dar dacă o exagerați, injuratul își va pierde atașamentul emoțional și va deveni un obicei prost și inutil.

Citește și:  ''Ceasul Apocalipsei'' se află la doar două minute de miezul nopţii. Riscurile majore cu care se confruntă omenirea şi care îi pot aduce anihilarea

4. A fi dezordonat: ajută la stimularea creativității

Îți amintești cum ți-a spus întotdeauna mama ta că dezordinea este un semn de maniere proaste, dezorganizare și fără disciplină? De fapt, obiceiurile noastre dezordonate arată creativitatea pe care am ascuns-o înăuntru. A fost un experiment făcut de Kathleen Vohs și colegii ei de la Universitatea din Minnesota Carlson School of Management.

2 grupuri de oameni au fost puse în camere îngrijite și dezordonate și li s-a spus să vină cu cât mai multe utilizări pentru bilele de ping pong. Rezultatele au arătat că participanții la camera dezordonată au produs mai multe idei creative.

5. A dormi dupa-amiaza: reduce atacurile de inimă și accidentele vasculare cerebrale

Oamenii care se trezesc devreme ar dori să îi acuze pe cei cărora le place să doarmă un pic mai mult cum ca ar fi leneși și nemotivați. Dar acest lucru nu este adevărat. Răsăritul timpuriu ar putea fi rău pentru sănătatea ta. Potrivit acestui studiu, persoanele care se trezesc prea devreme pot dezvolta un risc pentru tensiune arterială ridicată și sunt susceptibile de a suferi o rigidizare a arterelor, infarct miocardic, accident vascular cerebral și hipertensiune arterială. Deci, simțiți-vă liber să urmați semnele corpului și să dormiți mai mult!

Citește și:  Singura zodie feminina care este pansament pentru sufletul barbatilor – Toti viseaza sa o aiba alaturi
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ