15 tradiții din diferite țări care au surprins pe toată lumea

7727
Loading...

Am experimentat cu toții șocul cultural în viața noastră. Când călătorim în Egipt, de exemplu, s-ar putea să fim confuzi să constatăm că o mireasă este prinsă de prietenii ei înainte de nuntă pentru a aduce noroc. În ciuda acestui fapt, fiecare tradiție ne poate învăța ceva important despre țară și despre cultura sa.

iHabar.net vă prezintă 15 tradiții surprinzătoare care încă mai există și continuă să ne uimească.

1. Bungee jumping pentru o recoltă bună in Vanuatu

Loading...

Pe insula Rusaliilor din Vanuatu, se spune că ritualul efectuat de bărbați asigură o recoltă bună. Prin salturile lor din turnuri inalte de lem si prinsi cu vita de vie in jurul gleznelor.

2. Nu folosiți baia după căsătorie in Indonezia

În comunitatea Tidong din Indonezia, un cuplu căsătorit nu are voie să meargă la baie timp de 3 zile de la căsătorie. Dacă o fac, se consideră ghinion pentru căsătoria lor. Cei nou-născuți sunt supravegheați de membrii familiilor lor, care se asigură că nu vor rupe această tradiție, în timp ce consumă cantități mici de hrană și apă.

3. Salutați-i pe alții prin scuipătoare in Maasai

În timp ce scuipatul este considerat nepoliticos în multe culturi, în tribul kenyan Maasai este modul obișnuit de a saluta și de a arăta respect. Membrii tribului vor scuipa in mainile lor inainte de a le scutura, iar ei fac asta si nou-nascutilor sau chiar unei mirease pentru a-i binecuvanta si a le aduce noroc.

4. Nu face cadou un trandafir galben in Mexic

Trandafiri sunt un mare cadou pentru a arăta iubirea aproape oriunde în lume. Cu toate acestea, atunci când alegeți o culoare, unele țări au semnificații speciale pentru anumiti trandafiri. În Mexic , este mai bine să rămânem la un trandafir roșu tradițional decât la un trandafir galben, ceea ce înseamnă moartea în cultura mexicană .

Citește și:  Morgan Freeman a întrebat odată un călugăr budist ce este într-adevăr un “miracol”.

5. Spargerea de vase ceramice înainte de o nuntă in Germania

Cu câteva săptămâni înainte de o nuntă germană, are loc o tradiție cunoscută sub numele de Polterabend. Oaspeții cuplului aduc ceramică care este zdrobită la casa lor. După aceea, mirele și mireasa trebuie să curețe mizeria, un act despre care se crede că aduce noroc și încurajează munca în echipă pentru viitoarea căsnicie.

6. Aruncarea de scorțișoară asupra persoanelor singure in Danemarca

În Damenarca, tinerii care împlinesc 25 de ani și nu sunt căsătoriți au parte de o surpriză nu foarte plăcută de ziua lor. Tradiția este o referire la comercianții de condimente danezi care adesea nu aveau timp pentru căsătorie datorită călătoriilor lor în jurul continentului.

7. Întârziații în Venezuela

Indiferent dacă participați la un eveniment, la o întâlnire sau la o petrecere în Venezuela , este normal ca oamenii să sosească mai târziu decât planificaseră inițial. Venezuelanii se bucură de un ritm relaxat atunci când vine vorba de afaceri, iar pentru evenimentele sociale mari la care invitatii sosesc târziu pur și simplu înseamnă sa iti faci o intrare mare.

Citește și:  Pericolul uriaș pe care îl reprezintă lupii radioactivi de la Cernobîl. Concluzia unui studiu

8. Nu ciocniti paharele înainte de a bea in Ungaria

Când vizitați Ungaria , s-ar putea să fim surprinși să aflăm că oamenii nu ciocnesc paharele la bar. Această tradiție istorică provine din 1848, când Austria a învins revoluția ungară și a sărbătorit ciocnind paharele. Drept urmare, maghiarii au decis să nu ciocneasca paharele timp de 150 de ani.

9. Muscat de furnici in Brazilia

In tribul Satere-Mawe, din Brazilia, tinerii trebuie sa urmeze un ritual de initiere care presupune sa bage mainile in manusi pline de furnici-glont.

Durerea pe care o persoana o simte atunci cand este muscat de aceste insecte este asemanatoare cu impuscaturile, baietii trebuind sa reziste fara sa arate semne de durere timp de 20 de minute.

In plus, ei trebuie sa repete ritualul de 20 de ori.

10. Nu există hârtie igienică in India

Mulți călători vor fi surprinși să afle că hârtia igienică din India nu se găsește des în băi . De fapt, apa dintr-o găleată mică găsită lângă toaletă este folosită să se spele după aceea. Utilizarea hârtiei igienice este, în general, o idee proastă, deoarece ar putea bloca conductele și ar crea deșeuri suplimentare.

11. Purtați pălării amuzante atunci când sunteți singuri, Franța

În Franța, 25 noiembrie sărbătorește Sainte Catherine , tânărul sfânt patron al femeilor necăsătorite. În această zi, femeile care au împlinit vârsta de 25 de ani poartă pălării verzi și galbene care semnifică înțelepciune și credință.

12. Aruncarea mobilierului pe fereastră in Africa de Sud

În ajunul Anului Nou, multe țări sărbătoresc cu focuri de artificii, în timp ce în Africa de Sud este o tradiție diferită ce a persistat de la sfârșitul apartheidului. Pentru a sarbatoriintrarea in noul an, oamenii își aruncă mobilierul pe fereastră și pe străzi. Această tradiție este monitorizată de poliție pentru a se asigura că nimeni nu va fi rănit.

Citește și:  10 obiceiuri neașteptate care sunt de fapt bune pentru sănătatea noastră

13. Întâlniri de afaceri într-o saună in Finlanda

Sauna este o mare parte a culturii finlandeze, servind nu numai ca un loc istoric de naștere, ci și ca un loc unde să discutăm chestiuni de afaceri sau chiar politică . De fapt, este o tradiție comună în lumea afacerilor pentru colegi sau parteneri de afaceri să meargă la saună împreună și să vorbească într-un mediu mai relaxat.

14. Să plângi înainte de nunta ta in China

În timp ce în multe culturi o nunta este o ceremonie plină de râs, în China o nuntă tradițională este precedată de o mireasa plângând cu o lună înainte de a se căsători . După câteva zile, se alătură mamei sale și altor membri ai familiei pentru a arăta bucurie pentru viitoarea ei căsătorie.

15. Nu folosiți mâna stângă in Orientul Mijlociu

Într-o serie de țări din Orientul Mijlociu, salutul cuiva sau a mânca cu mâna stângă poate fi considerată nepoliticoasă. Deoarece mâna stângă este folosită pentru a vă curăța după ce mergeți la baie, mâna murdară nu este folosită niciodată la masă sau pentru a vă saluta prietenii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ