20 de animale ciudate dar speciale care nici nu știai că există

18828
Loading...

Există milioane de specii unice pe pământ, iar în fiecare an oamenii de știință întâlnesc sute de animale necunoscute anterior. Cele mai multe dintre ele au existat de ani de zile fără să știm despre ele, și poate pentru un motiv bun, de asemenea, deoarece unele dintre aceste ființe sunt complet terifiante și pur și simplu înfiorătoare.

De la moliile extraterestre până la peștii extrem de urâți, veți fi surprinși de faptul că aceste animale locuiesc de fapt pe aceeași planetă ca și noi!

Parcurgeți lista de mai jos pentru a vă arunca în lumea misterioasă a mamei naturii.

Loading...

# 1 Molie venezueleană

Descoperit în Venezuela în 2009, această nouă specie de molie cu aspect de extraterestru are o blană pufoasă care acoperă capul, toracele, abdomenul și chiar aripile sale.

# 2 Glaucus Atlanticus

De asemenea, cunoscut sub numele de balaurul albastru, această creatură o puteți găsi în apele calde ale oceanelor, deoarece plutește la suprafață datorită unui sac cu gaz din stomac.

# 3 Dumbo Octopus

Caracatița Dumbo este o caracatiță umbrelă care se gaseste în întreaga lume. Numele său provine de la „Dumbo” de la Disney, din cauza urechilor sale care poartă similitudinea cu personajul principal al filmelor.

# 4 Macropinna Microstoma

Microstoma Macropinna este o specie de pește care trăiește la o adâncime de aproximativ 600 de metri până la 800 de metri, atârnând aproape nemișcat în apă. Este destul de neobișnuit cu un dom transparent, plin cu lichid pe cap, prin care pot fi văzute lentilele ochilor.

Citește și:  25 de animale ai căror pui probabil nu i-ai văzut niciodată

#5 Irrawaddy Dolphin

Irrawaddy Dolphin este un delfin oceanic găsit în Golful Bengal și Asia de Sud-Est. Caracteristica cea mai notabilă este un cap rotund fără cioc distinct.

# 6 Tenrec împrăștiat de pământ

S-a găsit în Madagascar, Africa, acest micșor Tenrec este singurul mamifer cunoscut care poate folosi stridiția pentru generarea sunetului – ceva care este asociat de obicei cu șerpi și insecte.

# 7 Battle cu șuvoi roșu

Găsit pe insulele Galapagos, acest pește este de fapt un înotător destul de rău și își folosește aripile pectorale pentru a merge pe fundul oceanului.

# 8 Sunda Colugo

Sunda Colugo sau Sunda lemur care zboară este o specie de colugo, originară din Indonezia, Thailanda, Malaezia și Singapore. Nu este, de fapt, un lemur și nu zboară. Sunda Colugo este activă noaptea și se hrănește cu părți moi de plante, cum ar fi frunze, flori și fructe crude.

# 9 Parrotfish albastru

Acest pește albastru strălucitor poate fi găsit în apele puțin adânci din zonele tropicale și subtropicale ale Oceanului Atlantic de Vest și din Marea Caraibelor. Ei își petrec 80% din timp în căutarea hranei și mănâncă mici organisme găsite în nisip și alge, pe care le îndepărtează de roci.

Citește și:  Un pui de elefant este atacat de un crocodil dar mama sa îl salvează la momentul potrivit

# 10 Broasca de sticlă

Găsită în America de Sud, broasca de sticlă este o familie de amfibieni, cu unele specimene care prezintă o caracteristică remarcabilă – abdomenul transparent. Deoarece viscerele interne sunt vizibile prin piele, denumirea comună pe care o primesc sunt broaștele de sticlă.

# 11 Fossa

Fossa este un mamifer care trăiește în Madagascar. Clasificarea sa a fost controversată, deoarece fizic seamănă cu o pisică, în timp ce alte trăsături sugerează relația cu viveridele. Cercetările genetice au arătat că sunt de fapt specii separate.

# 12 Furnica Panda

În ciuda faptului că arăta ca o furnică și fiind menționată ca atare, este de fapt o formă de viespe fără aripi. Această insectă este cunoscută și ca ucigaș de vacă. Femelele au blană mai groasă, dar nu au aripi. Furnica Panda blană trăiește timp de aproximativ 2 ani.

# 13 Căprioara cerb

S-a găsit în centrul Chinei si este o specie mică de căprioară. Este o creatură timidă, în principal solitară, care uneori trăiește în perechi.

# 14 Crab păianjen japonez

Crabul de păianjen japonez trăiește în apele din apropierea Japoniei și are cea mai mare parte a piciorului ajungând până la 5,5 metri. În ciuda aspectului feroce, crabul a fost raportat că are o dispoziție delicată.

# 15 Antilopa Saiga

Citește și:  17 lucruri pe care nu le ştiai despre mâncare

Această saiga, răspândită în jurul stepei eurasiatice, este cunoscută pentru o structură extrem de neobișnuită, de dimensiuni mari și flexibile a nasului, proboscis. Este o antilopă critic amenințată.

# 16 Okapi

Acest mamifer este originar din Republica Democrată Congo în Africa Centrală. În ciuda dungilor de tip zebra, este de fapt mai strâns legată de girafe. Haina lui Okapi este ciocolatie până la maro roșcat, spre deosebire de dungile orizontale albe și inelele de pe picioare și gleznele albe ale zebrelor.

# 17 Testoasa Cantor

Cantor este o broască țestoasă de apă dulce care trăiește în Asia de Sud-Est. Este considerat ca specie pe cale de dispariție.

# 18 Dragon Spinocel

Thorny devil, numit și dragon spinocel, este o șopârlă găsită în Australia. Șopârlele sunt colorate în nuanțe de camuflaj de căpșuni și trandafiri care se schimbă de la pal până la întunecat, în funcție de sezon. În plus față de spițele ascuțite care acoperă pielea, diavolul cu spini are de asemenea un cap fals pe care îl prezintă atunci când este amenințat.

#19 Meduza Halitrephes

# 20 Pixul de mare

Pixul de mare este un animal colonial cu polipi multipli care are „rădăcina” în substrat nisipos sau noroios. Ei capturează în principal planctonul. Când este atins, unele pixuri de mare emit o lumină verde strălucitoare.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ