8 Semne pe care organismul tau le transmite, atunci cand rinichii tai se afla in pericol

226
Loading...

Rinichii, localizati in spatele abdomenului sunt organe vitale si sunt responsabili pentru numeroase procese. Detoxifierea si purificarea sistemului sunt fundtiile majore ale acestora si se realizeaza prin filtrarea sangelui si producerea urinii.

Rinichii reduc excesul de fluide din organism, echilibreaza electrolitii, regleaza tensiunea, maresc numarul de celule rosii si sustin sanatatea osoasa. Pe scurt, au un rol critic in sustinerea vietii.

Daca functionarea lor este compromisa, intregul organism este expus unor riscuri si de aceea este foarte important sa recunoastem semnele pe care le transmit rinichii nostri afectati. Gasiti mai jos 8 din cele mai importante semne pe care nu trebuie sa le neglijam.

Citește și:  Știți ce înseamnă frigul siberian? 13 fotografii inedite care vă vor convinge că trebuie să vă bucurați din plin de zilele călduroase

1. OBOSEALA

Loading...

Rinichii sanatosi produc eritropoetina, un hormon care creste numarul de celule rosii. Un numar scazut de celule rosii conduce la oboseala si la afectiuni musculare si ale creierului. Acelasi semn poate fi atribuit si anemiei.

2. DURERI

Dureri imprejurul rinichilor este un semn tipic de pietre la rinichi sau infectie a tractului urinar.

3. INCAPACITATE DE CONCENTRARE SI AMETELI

Afectiuni ale rinichilor sau anemia severa, pot conduce la un flux insuficient de oxigen spre creier care afecteaza puterea de concentrare, produce probleme de memorie si ameteli.

4. GUST METALIC IN GURA

Acumularea de toxine in sange poate sa schimbe chiar si gustul mancarii si sa produca miros neplacut in gura. Gustul metalic din gura si un apetit scazut sunt semne majore ale afectiunilor la rinichi.

Citește și:  Idei geniale și practice, utile în gospodărie. Vă vor face viața și mai ușoară!
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ