9 lucruri uimitoare prin care ne stimulăm creierul să funcționeze la capacitate maximă

1396
Loading...

Creierul este, poate, cel mai misterios organ al corpului uman. Oamenii de știință află mereu lucruri noi despre cum funcționează, dar el ascunde încă multe secrete. Cercetătorii caută în permanență să le descifreze, iar de fiecare dată sunt uimiți de complexitatea acestui „computer uman”.

Există o legătură importantă între dormit și eficiența creierului. Unul dintre cercetători explică: “Când suntem tineri, avem un somn adânc, iar acesta ajută creierului să păstrează fapte și informații noi. Dar, pe măsură ce înaintăm în vârstă, calitatea somnului nostru scade si din această cauză este mult mai greu pentru creier să stocheze și proceseze informațiile, în timpul nopții.” În plus, lipsa somnului poate cauza boala Alzheimer.

Citește și:  TOP 10 cele mai otrăvitoare plante din întreaga lume, care te pot omorî

Tocmai de aceea este recomandat să aveți un somn odihnitor, de 7-8 ore, în cazul adulților.

1. Stresul prelungit distruge creierul

Loading...

Știați că stresul prelungit vă poate distruge creierul? Ei bine, stresul cronic crește cortizolul, hormonul de stres, și afectează multe funcții ale creierului, rezultând tulburări de dispoziție și boli psihice. De exemplu, o persoană stresată se simte mai iritată și pierde controlul de sine.

2. Creierul este sensibil la deshidratare

Creierul nostru este format în proporție de aproape 80% din apă. De aceea, chiar și o scădere moderată a hidratării (aproximativ 2%) reduce concentrarea și vigilența. Aceasta duce la deteriorarea memoriei pe termen scurt și a altor abilități cognitive.

Citește și:  Al doilea creier – inima. O surprinzătoare descoperire despre inteligenţa cuantică a inimii

Așadar, dacă respectăm recomandarea de doi litri de apă pe zi, ne vom face creierul fericit

3. Consumul unor cantități mari de zahăr dăunează creierului

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că zahărul dăunează creierului. Cu toate acestea, produsele care au acizi grași omega-3 (pește gras, nuci și ulei de pește) elimină efectele negative ale consumului mare de zahăr.

Această mică plăcere este o amenințare imensă pentru creier, deoarece încetinește procesul de gândire al acestuia. Cel mai bine este să evitați să consumați mult zahăr.

4. Dragostea dintre doi iubiți și sentimentele materne sunt foarte similare

Aceasta este o descoperire foarte ciudată a oamenilor de știință, însă și foarte interesantă. Se pare că, în ceea ce privește activitatea creierului, relațiile romantice și sentimentele materne sunt omogene, dar există și mici diferențe.

Citește și:  10 ABILITĂȚI ALE CREIERULUI CARE DEMONSTREAZĂ CĂ SUNTEM CAPABILI DE ORICE
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ