Așa sună muzica galaxiei noastre (Audio)

805
Loading...

Te-ai intrebat vreodata care este zgomotul facut de Calea Lactee atunci cand se invarte in jurul axei sale? Un astronom care a avut aceasta curiozitate a gasit si raspunsul. Aduce cumva a jazz.

Mark Heyer, de la Universitatea Massachusetts Amherst, a dezvoltat un algoritm pornind de la simpla miscare a gazelor si a rezultat compozitia numita „Milky Way Blues”, arata Science Alert.

Practic, asculti miscarile galaxiei noastre, Calea Lactee, explica Hayer. „Notele reflecta in primul rand viteza cu care se rotesc gazele care se afla imprejurul centrului galaxiei”, mai spune el.

S-a plecat de la datele culese cu ajutorul radiotelescopului timp de 20 de ani, date care se refera la gaze, si s-au folosit note si instrumente. Rezultatul poate fi „tradus” astfel: notele inalte indica gazul care vine spre noi, iar cele joase intruchipeaza gazele care se indeparteaza. Notele lungi indica un nor de gaz mai dens.

Citește și:  26 de curiozități despre corpul uman
Loading...

Nu e prima oara cand evenimente cosmice, galaxii sau planete sunt puse pe muzica. Iata cum arata, pusa pe muzica, cele mai puternice explozii din Univers:

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ