Ce a descoperit Albert Einstein despre călătoria în timp. Care sunt misterele timpului din perspectiva savanților

292
Loading...

Albert Einstein a fost cel care a elucidat, într-o oarecare măsură, o parte din misterele timpului. Toată lumea a auzit de Teoria relativității, dar puțini o înțeleg. Noi îți expunem în rândurile următoare ideea de bază a acestei teorii care a schimbat radical modul în care omul ar trebui să înțeleagă timpul.

Cum a schimbat Einstein întreaga lume științifică

Albert Einstein a fost unul dintre cei mai mari savanți din istorie. Principala lui moștenire intelectuală lăsată umanității este Teoria relativității. Savantul a explicat la începutul secolului al XX-lea, în termeni foarte complecși, ce este timpul și cum se desfășoară acesta. De asemenea, descoperirea despre timp pe care acesta a făcut-o, a schimbat radical tot ceea ce știau oamenii până la acea vreme despre trecerea vieții.

Citește și:  Facebook adaugă opţiune pentru ştergerea mesajelor trimise accidental pe Messenger

Loading...

Timpul nu este dat de ceas și, cu toate că doar omul îl conștientizează și doar el e capabil să-l monitorizeze, toate ființele sunt influențate de el. Omul are aroganța de a crede că poate manipula timpul, că îl poate organiza, dar nimeni și nimic nu este mai presus de acesta și indiferent ce am face, toate ființele se îndreaptă în aceeași direcție temporală.

 

Timpul este perceput diferit de către fiecare persoană în parte. De exemplu, timpul psihologic nu este la fel de obiectiv precum timpul „fizic”. Ca lumea să înțeleagă asta, Albert Einstein a oferit următorul exemplu: „o oră petrecută în compania unei fete drăguțe trece mult mai repede decât o oră petrecută pe scaunul unui dentist”.

Citește și:  Sunt oameni după plecarea cărora nu mai ești niciodată la fel. Chiar și zâmbetul este altul.

Evident, este doar o impresie, pentru că în realitate, sunt aceleași intervale temporale, doar că noi suntem cei care ne raportăm diferit la el.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ