Cele mai bântuite 10 locuri din lume. Povestea Turnului Londrei şi a „vizitatorilor“ de la Casa Albă

802
Loading...

Există anumite locuri – case, vehicule, drumuri întunecate, zone întregi – în care spiritele fără odihnă continuă să ducă o existență ciudată, la limita dintre viață și moarte, dintre real și imaginar.

Se manifestă prin sunete ciudate, dialoguri șoptite și mirosuri neobișnuite. Ne înspăimântă prin apariții înfricoșătoare și, uneori, chiar atacă.

Despre o casă, un drum sau o zonă se spune că sunt bântuite atunci când își fac simțită prezența spiritele celor decedați care au avut de-a face cu acele locuri. De obicei, moartea lor a fost violentă, fie că e vorba de crime, sinucideri sau de incendii devastatoare ori accidente de circulație. Dar ce simțim atunci când avem de-a face cu locuri bântuite? Un puternic sentiment că suntem priviți și urmăriți. Pe urmă, coșmarurile care nu ne dau pace…

Loading...

Locuri sau lucruri bântuite au existat dintotdeauna, cum ar fi mașina Porche 550 Spyder a lui James Dean, numită „Micul Ticălos“ (Little Bastard), care a provocat distrugere, răni și chiar moartea celor care au deținut-o după dispariția actorului.

Există și povestea foarte cunoscută a unui orășel american, Amityville, care a fost transpusă și pe peliculă de mai multe ori, „The Amityville Horror“. Aici, în noiembrie 1974, Ronald DeFeo și-a ucis toți cei șase membri ai familiei. La peste un an după evenimente, în casa bântuită s-a mutat familia Lutz, dar a părăsit-o în grabă după doar 28 de zile, susținând că membrii acesteia au fost terorizați de fenomene paranormale.

1. Plantația Myrtles, St. Francisville, Louisiana, SUA

Pe plantație există o vilă veche, construită în 1796 de generalul David Bradford, care, se spune, este bântuită de mai multe spirite neliniștite. Unii cercetători susțin că aici au fost comise peste zece crime, iar alții au reușit să confirme doar una.

Cu toții, însă, sunt de acord că acest loc este ciudat și se califică, cu ușurință, printre cele mai bântuite locuri.

Spiritele care ar putea bântui casa:

– Chloe, o fostă sclavă care a fost spânzurată aici pentru uciderea a două fetițe

Citește și:  Misterul lacului fermecat din România, care nu îngheață niciodată. La el se ajunge foarte greu, iar cei care se încumetă să-l străbată sunt vrăjiți de un peisaj aproape mistic

– Fantomele celor două fetițe ucise de Chloe au fost văzute jucându-se pe verandă

– William Drew Winter, un avocat care a locuit la Myrtles între 1860 și 1871. El a fost împușcat pe veranda laterală de un străin (este singurul deces confirmat)

– Spiritele altor sclavi care apar ocazional și întreabă dacă te pot ajuta cu ceva

– Pianul din camera principală a fost auzit cântând, de unul singur, repetând o aceeași notă, la nesfârșit.

2. Turnul Londrei, Londra, Marea Britanie

Turnul din Londra este una dintre cele mai faimoase și bine păstrate clădiri istorice din lume, dar și una dintre cele mai bântuite.

Acest lucru se întâmplă din cauza numărului de execuții, crime și torturi care au avut loc, de-a lungul istoriei, între zidurile sale. Zeci și zeci de spirite fără odihnă au fost văzute în jurul Turnului.

Într-o noapte de iarnă din 1957, un gardian a fost deranjat de ceva care lovea în chioșcul unde stătea. Când a ieșit afară să vadă despre ce e vorba, a văzut o siluetă albă în vârful Turnului.

Abia atunci și-a dat seama că, în aceeași zi, pe 12 februarie, fusese decapitată Lady Jane Grey, în 1554.

Poate cel mai cunoscut spirit care bântuie locurile este cel al lui Ann Boleyn, una dintre soțiile lui Henric al VIII-lea, care a fost, și ea, decapitată în Turn, în 1536.

Fantoma ei a fost văzută de multe ori, uneori ducându-și propriul cap în mâini.

3. Penitenciarul de Stat, Philadelphia, Pennsylvania, SUA

Această închisoare a devenit o destinație favorită pentru vânătorii de fantome, dar și pentru publicul larg.

Construită în 1829, clădirea gotică impresionantă a fost inițial proiectată să țină 250 de prizonieri în carcere separate, dar la momentul său de glorie, a găzduit și 1.700 de rău-făcători, care au fost înghesuiți în celule construite pentru o singură persoană. Ca multe dintre locurile pline de suferință, mizerie și moarte, închisoarea este bântuită.

Citește și:  Cand poza perfecta se transforma in cea mai nereusita poza, rezulta asta. 20 de poze amuzante din vacanta.

Unul dintre cei mai faimoși prizonieri a fost chiar Al Capone, încarcerat aici în 1929 pentru posesie ilegală de armă. În timpul șederii sale, se spune că Al Capone a fost chinuit de fantoma lui James Clark, unul dintre oamenii lui pe care îl omorâse în timpul masacrului celebru de Sfântul Valentin.

4. Vaporul Queen Mary, Long Beach, California, SUA

Acest vapor vechi este destul de bântuit, după cum susțin și muncitorii care au lucrat la el. Odată, colinda mările, dar acum a fost transformat în hotel.

Cea mai bântuită zonă a navei este camera motoarelor, unde un marinar în vârstă de 17 ani a fost zdrobit încercând să scape de un incendiu. Fantome mai sunt și în jurul piscinei, unde o fetiță și-a rupt gâtul într-un accident.

Ea a fost văzută întrebând de mama ei sau de o păpușă.

5. Sanatoriul Waverly Hills, Louisville, Kentucky, SUA

Se estimează că aproape 63.000 de oameni au murit în acest sanatoriu deschis în 1910. Spitalul a fost construit pentru a găzdui pacienții cu tuberculoză, o boală destul de comună la începutul secolului XX.

Decesele din cadrul sanatoriului au fost legate și de lipsa de grijă a personalului față de bolnavi și chiar de torturarea lor, inclusiv experimente îndoielnice făcute pe ei.

Aici există o serie de fenomene paranormale cum ar fi voci de origine necunoscută, locuri cu temperaturi scăzute și umbre inexplicabile. S-au auzit și țipete pe holurile abandonate.

6. Casa Whaley, San Diego, California, SUA

Casa Whaley și-a câștigat titlul de cea mai bântuită casă din America. Construită în 1857 de Thomas Whaley, pe o bucată de teren care fusese cimitir, casa este gazda a zeci de spirite neliniștite.

Printre fantomele care și-au făcut simțită prezența aici se numără spiritul unei tinere care a fost spânzurată accidental, cel al unui hoț care a fost omorât în bătaie pe scările interioare, unde mai poate fi văzut uneori și fiica roșcată a lui Whaley, care apare foarte realist, uneori fiind confundată cu un copil viu.

Citește și:  Neuroplasticitatea creierului uman – O descoperire ştiinţifică miraculoasă!
7. Raynham Hall, Norfolk, Anglia

Acest domeniu este faimos pentru spiritul „Femeii Maro“, care a fost surprins pe film în 1936 în ceea ce se consideră a fi cele mai autentice imagini cu fantome.

8. Casa Albă, Washington D.C., SUA

Această casă nu este doar locul unde stă președintele SUA actual, ci și casa unor foști președinți care, ocazional, decid să-și facă cunoscută prezența, în ciuda faptului că sunt morți. Cea mai frecventă apariție este a lui Abraham Lincoln.

Eleanor Roosevelt, soția unuia dintre președinți, a spus că i-a simțit prezența atunci când redecora chiar camera lui Lincoln.

Tot în timpul administrației Roosevelt, un tânăr funcționar spune că l-a văzut pe Abraham Lincoln stând pe marginea patului și încălțându-și cizmele.

9. Câmpul de bătaie de la Gettysburg, Gettysburg, Pennsylvania, SUA
 

Gettysburg este locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii din timpul Războiului Civil american. Aproape 8.000 de soldați au murit aici și alți zeci de mii au fost răniți.

Vizitatorii susțin că au vorbit cu multe dintre spiritele soldaților morți, că se aud frecvent țipete și gemete de durere, uneori și explozii de tun sau focuri de armă.

10. Hotelul Hollywood Roosevelt, Los Angeles, California, SUA

Se știe că hotelurile sunt printre cele mai bântuite locuri din lume. Aici au loc atât de multe tragedii, accidente, sinucideri și crime, încât, e posibil, ca Stephen King să nu fi exagerat cu nimic în vestita carte, „Shining“.

Acest hotel, deschis în 1927, este foarte cunoscut pentru fantomele celebre pe care le are: Marilyn Monroe și Montgomery Clift. Marilyn a fost văzută în camera 229, uitându-se în oglindă, sau dansând în sala de bal a hotelului.

Montgomery bântuie camera 928, unde a locuit atunci când filma „De aici în eternitate“ (From here to eternity – 1953), și încă poate fi auzit cum cântă la trompetă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ