Cele mai frumoase 10 locuri din lume! De la cascade până la câmpiile de sare, aici găsiți cele mai frumoase locuri din lume!

9299
Loading...

Lumea este plină de locuri frumoase pe care majoritatea dintre noi nici măcar nu le cunosc. Aceasta lume minunata este plina de locuri si peisaje incredibile iar viata este prea scurta sa nu incerci sa vizitezi macar cateva dintre ele.

Lista scurtă a celor 10 dintre cele mai frumoase locuri din lume nu este cu siguranță ușoară și vizitarea tuturor acelor locuri frumoase pe care această planetă le poate oferi poate dura o viață, poate chiar mai mult.

Cu toate acestea, am adunat cateva atractii care ar trebui sa fie mereu aproape de partea de sus a listei dvs. de vizitat , pentru ca fiecare destinatie este o experienta pe care trebuie sa o savurati indelung, un moment pe care sa-l pastrati sigur pe tot parcursul intregii vieti, in memorie.

Loading...

1. CAPPADOCIA, TURCIA

Baloane cu aer cald care zboară peste Cappadocia

Cappadocia este un exemplu viu de cât de ciudata, dar frumoasa, poate fi natura. Acesta prezintă un peisaj asemănător fanteziei, care pare că a fost scos dintr-un basm, dealuri și bolovani, care par a fi aduse de pe o altă planetă.

Oamenii care au trăit odată aici au folosit piatra moale a zonei pentru a crea adăposturi subterane, lăsând tot felul de minuni arhitecturale ciudate în urma lor.

Peisajul este uimitor iar nenumăratele baloane cu aer cald care umple cerul cu nuanțe de roșu, galben, portocaliu și crem duc frumusețea la nivelul următor. Muzeul Goreme în aer liber și bisericile sale tăiate în rocă și minunile subterane ale Kaymakli sunt printre cele mai bune lucruri de văzut în Cappadocia.

Citește și:  10 enigme ale corpului uman pentru care nu s-a găsit un răspuns

2. PLAJA WHITEHAVEN, AUSTRALIA

Plaja Whitehaven este una dintre cele mai uimitoare și frumoase plaje din lume[/caption]

Este ușor de văzut de ce Plaja Whitehaven se situează printre cele mai fotografiate plaje din lume.

Excelentul nisip alb de 7 km, care se arata ca o portiune din cer, prezinta o aura de liniste si pace, permițându-vă să vă simțiți super relaxați. Plaja este accesibilă cu barca de la Insula Hamilton și de porturile din Shute Harbor și Airlie Beach.

Pentru a vă bucura de cea mai bună viziune a plajei Whitehaven, mergeti spre Punctul limbii.

3. ZONA DE BASM, INSULA SKYE, SCOȚIA

Zona de basm din insula Skye din Scoția

S-ar putea să începeți brusc să credeți în zâne în momentul în care ochii dv. vor vedea Bazinul Fairy, o oază cu apa cristalină, un peisaj perfect și atmosfera magică.

4. PARCUL NAȚIONAL GRAND CANYON, STATELE UNITE ALE AMERICII

Parcului Național Grand Canyon este accesibil pe tot parcursul anului

Există un motiv pentru care mai mult de 5 milioane de persoane aleg să viziteze Grand Canyon în fiecare an. Este una dintre cele mai magice destinații de pe planetă.

Considerată a fi una dintre primele 7 minuni ale lumii, această piesă de artă fascinantă este uimitor de familiară, dar totuși unică.

5. HUACACHINA, PERU

Huacachina, o oază de deșert în dune de nisip din Peru

Chiar în fața voastră se află o oază de vis, care seamănă cu un platou dintr-un film din nopțile arabe, dotat cu palmieri, in care hotelurile rustice va oferă conditii de lux.

Citește și:  10 ABILITĂȚI ALE CREIERULUI CARE DEMONSTREAZĂ CĂ SUNTEM CAPABILI DE ORICE

Huacachina ar putea depasi Machu Picchu și Nazca în popularitate, pentru ca oferă o imagine perfectă pentru cei care caută mister, aventură sau romantism.

6. Câmpie de sare, Bolivia

Salar de Uyuni arată ca una dintre acele picturi fantastice din epoca renascentistă, si cu mândrie se numără printre cele mai uimitoare si spectaculoase locuri ale Americii de Sud.

Frumusețea superbă a acestui loc te lasă fără cuvinte, iar insulele ciudate care se formează într-o mare de sare prezintă un peisaj de neuitat care sigur o să rămână gravat în mintea voastră pentru totdeauna.

7. PARCUL NAȚIONAL LACURILE PLITVICE, CROAȚIA

Cascadele magice ale lacurilor Plitvice din Croația

Nici o listă cu cele mai frumoase locuri din lume nu ar fi vreodată completă fără a menționa Parcul Național Lacurile Plitvice din Croația. Acest parc fascinant este cel mai mare parc național din țară și este cunoscut pentru cele 16 lacuri cristaline care se unesc între ele printr-o serie de cascade și rauri.

8. MILFORD SOUND, NOUA ZEELANDĂ

Sculptat de gheţari în timpul glaciaţiunilor, fiordul Milford Sound se întinde pe lungimea de 19 kilometri în sud-vestul Noii Zeelande. Cu o lăţime de 3 km, el este mărginit de stânci abrupte, care cresc pe verticală de la marginea apei pe ambele părţi.Unele dintre aceste stânci ajung până la 1.500 de metri înălțime faţă de nivelul mării.

Citește și:  20 de minciuni despre cancer cu care vi s-a spălat creierul

Milford Sound este unul dintre cele mai umede locuri din lume. Aici plouă în medie182 de zile pe an. Locul arată extrem de spectaculos în zilele ploioase. La fel ca și în cazul “zidului de lacrimi”din Hawaii, ploile creează zeci de cascade temporare.

9. MUNȚII CURCUBEU, ZHANGYE DANXIA, ​​CHINA

Dacă sunteți îndrăgostiți de tot ce reprezintă Marele Canion și sunteți mai aproape de Asia decât de America de Nord, mergeți în China pentru a vedea Munții Rainbow de la Zhangye Danxia.

Considerată a fi la fel de uimitoare ca și Grand Canyon, acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO prezintă culori dramatice de maro, magenta, galben și verde datorită mineralelor din gresie.

10. MACHU PICCHU, PERU

Machu Picchu a fost construit în jurul anului 1450 și a fost ocupat de aproape 100 de ani înainte de cucerirea spaniolă. Acest oraș fascinant nu a fost niciodată descoperit de spanioli și a fost uitat în mod literal până la începutul secolului al XX-lea, ceea ce înseamnă că majoritatea minunilor sale arhitecturale rămân intacte.

Urcarea pe dealuri reprezintă o aventură în sine, iar acest oraș misterios arată cel mai frumos din punctul de vedere Inca Trail.

Fiecare dintre aceste locuri vă lasă fără voce cu frumusețea, misterul și ingeniozitatea lor, făcându-vă să vă întrebați cât de multe secrete mai are această planetă frumoasă pentru noi.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ