Cum să ai o memorie de fier. Cele 5 metode care îţi stimulează creierul şi îţi transformă gândirea

444
Loading...

Stresul zilnic, reducerea orelor de somn, alimentaţia necorespunzătoare, precum şi anumite afecţiuni medicale contribuie la apariţia surmenajului şi deterioararea memoriei.

Fitoterapeuţii vă recomandă câteva metode simple pentru a avea o memorie de fier, fără a apela la medicamente stimulatoare.

1. Salvia

Planta cu cele mai recunoscute beneficii în privinţa memoriei este salvia. O cură îndelungată cu ceai de salvie ne ajută să ţinem minte mult mai uşor informaţiile.
”Frunzele verzi de salvie se taie mărunt şi se pisează puţin. Două linguri salvie se infuzează o oră în 500 ml de apă şi se beau câte 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de masă şi seara cu 30 de minute înainte de culcare”, recomandă fitoterapeutul Elena Josan.

Loading...

O altă variantă cu salvie, folosită în cazul dereglărilor funcţionării sistemului nervos, presupune macerarea plantei. Astfel, reţeta recomandată de fitoterapeutul vasluian presupune 100 de grame de frunze de salvie uscată, macerată timp de zece zile într-un litru de vin, într-un loc cald, preparatul agitându-se periodic. Produsul obţinut se strecoară şi se bea câte 30 ml, de trei ori pe zi, la 30 de minute după masă.

Citește și:  10 ABILITĂȚI ALE CREIERULUI CARE DEMONSTREAZĂ CĂ SUNTEM CAPABILI DE ORICE

2. Ceaiul de păducel

Un remediu care contribuie la îmbunătăţirea memoriei, reducând stările de oboseală şi surmenaj este ceaiul de păducel. Fitoterapeuţii recomandă curele de cei de păducel în perioada examenelor sau când suntem suprasolicitaţi intelectual. Pentru a avea efecte, se recomandă a se consuma câte o cană cu ceai seara, timp de o lună înainteaintea examenelor. În perioada de vârf, se mai poate consuma în plus încă o cana cu ceai de paducel sau decoct dimineaţa. Infuzia se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, care se păstrează timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ