Cum să-ți educi copilul fără țipete? Urmează aceste 7 Reguli Simple

470
Loading...

Educația în familie – este abordarea individuală a fiecărui părinte față de copilul său. Majoritatea aplică regulile utilizate de generațiile anterioare.

Din păcate, țipătul, intimidarea și pedeapsa corporală – duc la consecințe ireversibile în psihicul copilului. Dar cum să-ți păstrezi calmul când copilul se comportă obraznic? Pare imposibil, dar încearcă să-ți educi copilul astfel încât să nu existe necesitatea să țipi la el. Cu abordarea corectă, poți obține acest lucru:

1. Nu certa copilul

Copilul, pe care părinții îl ceartă tot timpul, nu se simte iubit. Aruncați asupra lui negativismul, pe care mai târziu, el îl va proiecta asupra voastră. Sau, dimpotrivă, din cauza certurilor, el va deveni un “copil ascultător” care se va transforma într-un adolescent lipsit de voință. Prin urmare, dacă nu doriți ca lucrurile să evolueze astfel, învățați să vorbiți calm. În cele din urmă, veți observa cum se schimbă și comportamentul copilului.

Citește și:  38 de fotografii din satelit, care te vor face să vezi lumea cu alți ochi

2. Cât mai multă laudă.

Loading...

Psihologii spun că un copil trebuie mai des lăudat, decât certat. Din păcate, părinții mai greu găsesc motive de laudă. Imaginează-ți că vii acasă, iar fiul tău lipsește, patul nu l-a aranjat, temele nu și le-a făcut, iar el se plimbă. Și când se întoarce, așteaptă să strigi din nou la el. Iar tu îi spui ceva frumos, îl lauzi, găsește un motiv. Apoi roagă-l să-și facă temele, te asigur că o va face fără ceartă. Acum a dispărut motivul să țipi la el. Nu-ți fie teamă să lauzi copilul, dar nici să-i accepți toate capriciile.

3. Evită cerințele exagerate

Nu aștepta prea multe de la copil. Poate că nu este bun la matematică, dar desenează și scrie poezii foarte bine. Găsește ceea ce poate cel mai bine, apoi dezvoltați împreună această abilitate. Nu trebuie să strigi dacă învață prost, poate că va crește un artist strălucit. Relaxează-te și nu-l obliga să facă ceea ce-l depășește.

Citește și:  Educație pentru părinți: Care este atitudinea potrivită față de copil?
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ