Descoperire incredibilă despre Marea Groapă Albastră. Ce-au observat cercetătorii în adâncuri

710
Loading...

O echipă de oameni de știință condusă de Richard Branson s-a scufundat în Marea Groapă Albastră.
Marea Groapă Albastră este a doua groapă subacvatică ca mărime din lume, după Groapa Dragonului din China. Se află chiar în mijlocul recifului de corali Belize, inclus în patrimoniul UNESCO.

Cercetătorii nu știu foarte multe detalii despre uriașa groapă, care are o adândime de 124 metri și un diametru de 318 metri.

Este o zonă foarte căutată de scafandri, iar acum o echipă de oameni de știință a coborât în interior, ca să afle ce se ascunde acolo.

Discovery.com
Loading...

Proiectul Aquatica Submarines este coordonat de antreprenorul Richard Branson, iar din echipă face parte și Fabien Cousteau, nepotul celebrului explorator Jacques Cousteau, care a filmat aici un documentar în 1971.

Citește și:  CELE 10 PUTERI SPIRITUALE ALE OAMENILOR

 

La bordul unui submarin pecial, echipa a ajuns de mai multe ori pe fundul gropii, iar imaginile filmate au fost transmise live pe internet.

În acest fel, ei au putut realiza și o hartă tridimensională cu interiorul gropii.

Misiunea echipei lui Branson include și prelevarea unor mostre de apă. Astfel, ei vor afla ce bacterii trăiesc în această zonă.

Totodată, analizând sedimentele de pe fundul gropii, cercetătorii vor putea afla detalii despre schimbările de mediu, care ar fi putut duce la declinul civilizației Maya.

Cercetătorii au descoperit aici o peșteră subacvatică, cu stalactice foarte mari. Asta poate fi dovada că Marea Groapă Albastră a fost cândva un sistem de peșteri, pentru că stalacticele cresc numai în peșteri uscate, nu și în cele subacvatice.

Citește și:  Iată 5 Motive pentru care Femeia devine tot mai frumoasă odată cu vârsta!

Prin urmare, în trecut nivelul mării era mult mai scăzut.

Sursa: yoda.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ