Descoperirea spectaculoasă făcută de oamenii de știință despre oceanul secret al Pământului

714
Loading...

Subsolul planetei noastre încă ascunde multe mistere pe care specialiștii reușesc cu greu să le deslușească.

Diamantele exotice scoase din mantaua Pământului dezvăluie mai multe secrete despre subsolul planetei noastre. Oamenii de știință vorbesc despre un ocean ascuns în subteranul Pământului.

Stâncile, munții, sedimentele de la suprafață nu reprezintă decât o mică parte a planetei noastre, iar multe dintre secrete se află acolo unde nimeni nu poate ajunge.

Loading...

În mantaua Pământului se nasc și diamantele, iar faptul că acestea se formează în cele mai izolate locuri îi ajută pe specialiști să răspundă la câteva dintre întrebările despre structura și secretele planetei noastre

Citește și:  Consumul de alcool este un factor principal de îmbolnăvire şi mortalitate la nivel mondial

Potrivit ultimelor descoperiri, un ocean subteran uriaș, poate mai mare decât toată apa de la suprafață, se ascunde în subsolul Pământului.

Kim Tait, de la Royal Ontario Museum, explică faptul că „atunci când se formează, diamantele cuprind în compoziția lor elemente din mediul lor înconjurător”. Aceste informații despre „ADN-ul Pământului nostru” sunt de dimensiunea unei mici bucăți din diametrul unui fir de păr, aproape invizibile pentru ochiul liber.

În luna martie a acestui an, o echipă condusă de profesorul Oliver Tschauner de la Universitatea din Nevada, a descoperit un detaliu surprinzător într-un diamant extras din Africa: gheață. Însă nu este vorba despre aceeași gheață pe care ar putea să o găsească în zona arctică, spre exemplu.

Citește și:  Cum arată răsăritul soarelui în 18 colțuri ale lumii

Acest diamant conținea gheață formată în adâncurile Pământului, ceea ce întărește ideea că în subsolul Terrei se află un ocean uriaș și multe necunoscute.

Sursa: yoda.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ