Fenomen straniu întâlnit pe cea mai populara plaja. Nimeni nu poate găsi o explicatie rationala – VIDEO

2584
Loading...

Grecia este considerata leaganul civilizatei occidentale, o tara situata la rascrucea dintre Europa, Asia si Africa, influentele acesteia fiind vizibile asupra celor trei continente in lingvistica, arta, filosofie, muzica, literatura, politica si sport. Deoarece in acest spatiu s-a dezvoltat o civilizatie atat de bogata, siturile arheologice sunt foarte raspandite, oferind calatorii de mii de ani in istoria lumii.

Fiind o tara situata in sudul Peninsulei Balcanice, litoralul grecesc se intalneste cu trei mari: in est cu Marea Egee, in vest cu Marea Ionica si cu Marea Mediterana in sud. Se invecineaza cu BulgariaAlbania si Macedonia la nord, iar la est cu Turcia. Este formata dintr-o parte continentala Peninsula Peloponez (numele se traduce prin Insula lui Pelops, personaj mitologic ce a cucerit toata regiunea, fiul regelui Tantal, care la randul sau era fiul marelui Zeus.) si zona peninsulara (aproximativ 3 000 de insule in Marea Egee, Marea Ionica si Marea Mediterana). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rhodos, Corfu, grupele Dodecaneze si Cicladele.

Citește și:  5 curiozități despre creier care s-ar putea să te surprindă

Istorie

Cicladele si Insula Creta sunt unele dintre  primele regiuni care au fost populate de catre om, aici regasindu-se si cele mai importante situri arheologice; civilizatia cicladica este renumita pentru bizarii idoli cu aspect modern ce au fost gasiti in aceste insule si care au inspirat arta marelui sculptor Constantin Brancusi;

Loading...

in Creta a inflorit civilizatia minoica, care datorita ordinii sociale armonioase (palatele erau extrem de luxoase, nu aveau armata sau ziduri de aparare si exista egalitate intre sexe) a reprezentat baza pentru legenda celebrei insule scufundate Atlantida, descrisa de catre filosoful Platon ca fiind societatea perfecta, iar palatul din Cnossos, datorita structurii sale labirintice, a dat nastere cunoscutului mit al regelui Minos si al Minotaurului; tot in Creta s-a dezvoltat mai tarziu civilizatia miceniana, renumita pentru natura sa razboinica, micenieni fiind numiti ahei de catre poetul Homer, in celebrul sau poem epic, Iliada.

Citește și:  5 adevăruri incredibile despre Univers, care o să te impresioneze

Clima

In ceea ce priveste clima Greciei, ea poate fi impartita in 3 tipuri: mediteraneana, alpina si temperata. Clima mediteraneana aduce ierni blande, umede, si veri calduroase, secetoase. Zone in care se manifesta acest tip de clima sunt Cicladele, Dodecanese, Creta, Peloponezul Estic si parti din regiunea Sterea Ellada. Temperaturile depasesc rareori extremele, desi uneori iarna au loc ninsori chiar si in Atena sau Creta. Clima alpina este intalnita in Grecia occidentala (Epir, Grecia Centrala, Tesalia, Macedonia occidentala precum si in partile centrale ale Peloponezului, cum ar fi Ahaia, Arcadia si parti din Lakonia pe unde trece lantul muntos). Clima temperata este caracteristica Macedoniei centrale si estice, precum si in Tracia, in locuri precum Komotini, Xanthi si Evrosul de nord; cu ierni umede si geroase si veri secetoase si calduroase.

Citește și:  Oraşul în care casele nu au uşi. Nimeni nu îşi încuie maşina, iar în magazine banii se află în sertare la vedere
Loading...

O plajă din Aitoliko, Grecia, a fost acoperită integral de o pânză de păianjen uriașă, de aproximativ 300 de metri. Nimeni nu a găsit încă explicația corectă.

Experții au spus că este un fenomen sezonal cauzat de păienjenii Tetragnatha, care pot crea cuiburi extrem de mari, folosite de regulă în scop de reproducere.

Specialiștii mai spun că numărul țânțarilor a scăzut datorită creșterii numărului de păienjeni.

„Acești păienjeni nu sunt periculoși pentru oameni și nici nu vor afecta natura. Păienjenii vor avea petrecerea lor, iar apoi vor muri”, scrie Antena3.

Loading...
Please update your ads.txt fi
Loading...
Please update your ads.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ