Imagini inedite! Cea mai bizara pestera de gheata care nu se topeste nici macar vara.

1160
Loading...

In muntii, Shanxi se afla cea mai mare pestera de gheata din China. Peretii si podeaua acesteia sunt acoperite de straturi groase de gheata. Aceasta pestera este singura care ramane inghetata chiar si cand temperaturile exterioare sunt extrem de ridicate.
Numeroase pesteri de gheata se intalnesc si  in Alaska, Islanda si Rusia, unde temperaturile scazute le sunt favorabile pe tot parcursul anului, pastrandu-le inghetate in mod natural.

De retinut si faptul ca cea mai mare pestera din lume este Eisriesenwelt – cea mai mare peșteră de gheață din lume 

Eisriesenwelt, în traducere „Uriașul de Gheață”, este o peșteră de gheață naturală situată în regiunea Werfen, Austria, la aproximativ 40 km sud de Salzburg. Este cea mai mare peșteră de gheață din lume, întinzându-se pe o distanță de 42 km.

Citește și:  15 lucruri incredibile despre China
Loading...

Mai jos puteti vedea imagini absolut superbe din interiorul pesterii Ningwu .

Pestera  Ningwu in China. 

Peştera Luyashan Mountain Ningwu, China, este permanent îngheţată, chiar şi pe timpul verii când temperaturile pot ajunge la 17 grade celsius, scrie Daily Mail.

De ce rămâne îngheţată tot timpul anului? Potrivit cercetătorilor chinez acest lucru se datorează formei peşterii şi structurii acesteia în combinaţie cu fluxul de aer si modul în care căldura circulă în interior, scrie Business Magazin.

Ningwu este cea mai mare peşteră de gheaţă din China şi se crede că datează de acum 3 milioane de ani. Peştera are 84 de metri adâncime şi se întinde pe 5 niveluri.

Citește și:  Nu uita de „regula de salvare 30/30” sau cum să te protejezi de furtună dacă te-a prins în aer liber

Sursa www.amusingplanet.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ