Thailanda bombardată cu semințe pentru a lupta cu defrișările

Thailanda a găsit o metodă inedită de combatere a defrișărilor

451
Loading...

Thailanda a găsit o metodă inedită de combatere a defrișărilor

Defrișarea este o problemă majoră în întreagă lume iar recuperarea pagubelor făcute de marile industrii forestiere va fi o sarcină dificilă.

Dar Thailanda crede că a găsit cea mai rapidă, bună și eficientă soluție pentru combaterea defrișărilor.

Cu mai puțin de o lună în urmă aceștia au început să folosească avioane militare pentru a bombarda pădurile însă aceștia nu au folosit bombe de foc ci bombe cu sămânță de copaci care au ca rol recuperarea zonelor afectate. Guvernul thailandez intenționează să pună în aplicare un proiect-pilot pentru următorii cinci ani în care rezultatele reîmpăduririi din aer vor fi evaluate și monitorizate.

Cu toate acestea, se așteaptă ca beneficiile să fie vizibile până la sfârșitul anului 2019.
Prima misiune a fost efectuată în regiunea împădurită din Phitsanulok, avioanele au zburat pe o suprafață de peste 800 hectare, lansând bombe de semințe. Tehnica folosită este de a plantă semințe deja pregătite și cu condiții foarte bune pentru a fi transformate într-un copac.

Loading...

Conceptul de „bombe de semințe”

Conceptul de „bombe de semințe” a fost creat de un japonez numit Fukuoka, autor al unei metode de agricultură naturală. De-a lungul timpului, tehnica a fost dezvoltată și perfecționată cu strategia aeronavei care poate fi realizată pentru a planta aproximativ 900.000 de copaci într-o zi.

Citește și:  20 de minciuni despre cancer cu care vi s-a spălat creierul

Bombele includ semințe de copaci locali, înveliți într-un amestec de pământ, lut și compost, pentru a facilita germinarea. Thais speră ca prin această inițiativă să fie  posibilă recuperarea pădurilor degradate și re-ecologizarea, ca și înainte.

Loading...
Please update your ads.
Loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ