Top 10 al celor mai ciudate case din lume

4084
Loading...

Indiferent cât de confortabile și practice sunt casele dezvoltate pe înălțime din orașe, ele sunt plictisitoare și lipsite de individualitate. Cele 10 case ciudate de mai jos sunt unicat și beneficiază de un aspect amuzant.

Arhitecții lor au fost au avut o sclipire de fantezie ieșita din comun, iar casele au devenit atracții turistice sau simbol ale localităților unde au fost construite.

1. Darmstadt, Germania

Autorul acestei case de 12 etaje sub forma unui melc gigant este un arhitect austriac pe nume Friedensreich Hundertwasser. În cele 105 apartamente nu există niciun unghi, copacii cresc pe acoperiș, iar ferestrele au mărimi diferite.

Loading...

2. Casa „strâmbă”, Sopot, Polonia

Casa este, de fapt, o clădire de birouri proiectată acum 10 ani de doi arhitecți pe nume Shotynsky și Zalevsky.

Citește și:  Este considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată. De mic știa 40 de limbi străine, însă destinul său a fost unul extrem de crunt
Loading...
Please update your ads.

3. Casa de piatră, Guimaraes, Portugalia

Această casă neobișnuită la prima vedere poate fi confundată cu un bolovan, dar în interior este complet echipată și utilată pentru o viață confortabilă.

4. Casa Hobbitilor. Lammas, Ţara Galilor

Cel care a construit-o o numește „căsuța din pădure”.

Loading...

5. Atomium, Bruxelles, Belgia

Aceast complex a fost construit în 1958 de către André Watercain și este unul dintre simbolurile orașului. În interiorul sferelor sunt camere de locuit, iar în sfera superioară există un restaurant.

6. Nautilus, Naucalpan de Juárez, Mexic

Toate camerele acestei case se aseamănă cu o scoică uriașă, Clădirea a fost proiectată în anul 2006 de către arhitectul Javier Senosian.

Citește și:  Al Doilea Razboi Mondial: 21 de lucruri ciudate pe care probabil nu le stii
Loading...

7. Castelul poștasului Cheval, Hauteriv, Franța

Acest castel drăguț a fost construit de un poștaș obișnuit, care a colectat pietre frumoase în timpul serviciului. Lui Ferdinan Cheval i-a luat 33 de ani pentru a crea acest mini-castel.

8. Casele cuburi, Rotterdam, Olanda

Arhitectul acestor case ciudate este Pete Blom. Fiecare cub este un apartament de 100 metri pătrați. Din cauza pereților înclinați, spațiul din aceste apartamente pare foarte mic.

9. Casa „căzută”, Orlando, SUA

Această casă este o clădire a muzeului Wonderworks, unde copiii învață legile chimiei, fizicii, și ale naturii. Copiilor li se spune că această casă este, de fapt, din insulele Bermude, dar din cauza unui experiment nereușit de creare a unei tornade a aterizat aici.

Citește și:  Ultima din tribul său: povestea fascinantă a femeii care a trăit singură pe o insulă timp de 18 ani

10. Casa Batlló. Barcelona, ​​Spania

Loading...
Loading...
Please update your ads.txt fi

Una dintre cele mai impresionante și frumoase case din lume este creația arhitectului Antonio Gaudi. Această clădire uimitoare, suprarealistă este considerată un simbol al Barcelonei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ