Un fost agent FBI dezvăluie cum poți „citi” comportamentul unei persoane

702
Loading...

Descifrarea limbajului nonverbal este o artă, iar dacă o poți stăpâni atunci vei fi capabil să iei decizii mai bune în viața reală.

Joe Navarro este un fost agent FBI și un specialist în limbajul nonverbal. El a explicat pentru Wired felul în care comunicăm nonverbal, a demitizat anumite înțelesuri legate de anumite gesturi pe care le facem și a povestit modul în care un gest banal l-a dat de gol pe un spion.
„Felul în care o persoană se îmbracă și felul în care merge înseamnă ceva. Noi folosim aceste informații pentru a afla ce este în mintea unei persoane”, spune Navarro.

El spune că dacă îți încrucișezi brațele atunci când vorbești cu o persoană nu înseamnă că nu placi acea persoană sau că te simți amenințat. Navarro spune că acel gest este unul de calmare. „Te îmbrățișezi singur. Acest obicei apare mai des în public, decât în privat”.

Citește și:  Cum să te menţii pozitiv în orice situaţie. Momentele grele din viaţă ne definesc

Un alt mit legat de decepție este cel al privitului în sus sau în jos atunci când o persoană răspunde la o întrebare. Fostul agent FBI spune că acesta este doar un mod de procesare a informației și nu înseamnă că cineva te minte dacă se uită în sus când îți răspunde la o întrebare.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ